Pennor. Eller jakten på den perfekta vita pennan. Samt lite shopping…

Okej. Pennor.

Pennor är för mig en stoooor kärlek, har varit det länge, länge och jag kan knappt gå in i en bokhandel utan att glutta på pennorna en god stund. Utbudet brukar inte variera, men det är liksom härligt ändå att kolla, testa, fundera och försöka motivera ett köp av ännu en penna…

För mig är pennor väldigt viktiga när jag scrappar. Jag vill kunna skriva med dem, rita eller doodla lite och de ska fungera på flera olika ytor och det är inte det lättaste att hitta. Flera pennor som jag testat under åren fungerar kanske bra första gången jag använder den, men nästa gång om det gått några månader fungerar den inte längre hur jag än trixar och lockar. Eller kanske de startar lite försiktigt men inte alls lika bra som de var som nya. Trots att det är fullt av färg kvar!! Som bara ligger där innanför det genomskinliga plasthöljet och skrattar lite retfullt.

Andra pennor fungerar år efter år, tar aldrig slut fungerar direkt när man sätter den till papperet och liksom bara gör det den ska.

Så vad är skillnaden egentligen?

Jag jagar den perfekta vita pennan och två gånger har jag trott att jag hittat rätt, men tyvärr. Lika irriterande varje gång när jag glatt ska använda min vita penna som fungerade så bra senast men näj!

IMG_1016

Här ser vi två pennor, den övre är en poscapenna och det ser väl bra ut, men jag återkommer till problemet med den.

Den nedre pennan är en Inkssentials som är bara skit. Jag har testat två. Ingen fungerar alls. Inte ens lite bra. Jag har förstått att det finns de som är nöjda med den men jag har inte fått önskat resultat, eller ja som bilden visar, inget resultat.

Nu till problemet med Posca. Som ändå är en penna som man kan skriva med på ”alla” ytor men…

IMG_1008

IMG_1007

De kladdar ihop sig, eller börjar läcka. Inte alla mina poscapennor ser ut så här med dessa tre och jag har i min ägo tre till i andra färger och 50% av pennorna har alltså gått sönder. Den rosa går inte alls att använda. Det droppar liksom stora droppar ur den som man absolut kan doppa pennspetsen i och sen skriva, men det är ju inte riktigt så det är meningen.

De vita, fungerar ibland, men risken är att det blir stora klumpar och de slutar att fungera lite hipp som happ, efter 3 bokstäver eller 17 eller 2. Opålitlig och riskerar att sabba om man som jag gärna skriver på foton eller direkt på Layouten och ”skrivet” sparar jag oftast till sist så det är väl så där skojigt.

Men nu till pennor jag älskar. Mina trotjänare.

 

IMG_1016

 

Lite svårt att fota, men ovan ser vi två guldiga pennor med och utan glitter och under två silvriga dito.

Dessa 4 pennor har jag ägt i 1,5 år och de fungerar alltid! På alla ytor jag testat. Det är ett jämt flöde av ”bläck” och är väldans bra helt enkelt. Och märket är Uniball Signo.

 

IMG_1014

 

 

Här är 3 olika pennor från Sakura. De 2 översta heter ”Soufflé”. Och de i mitten heter ”Glaze”. Ingen av dessa sorter är särskilt roliga som synes och även om vissa ska vara väldigt ljusa och lätta så verkar de vara svåra att få att fungera bra. Och det måste vara snällt underlag. Vanligt vitt papper. Och det krävs lite tålamod och trix.

De 3 understa hittade jag i veckan bortglömd i en ”sommarväska” (dvs den handväska jag helst använder på sommaren) oanvända på säkert två år och inköpta för fem somrar sen, anledningen till att jag vet att de är fem år sedan är att jag köpte dem samtidigt som en kalender (jaja, jag är lite knasig jag veeet) Och dessa 3 pennor var bara att börja använda. ”Metallic” är det.

 

IMG_1015

 

 

Svarta pennor behöver tåla mycket när de hamnar i mina händer. Och dessa tre 2 st Uniball och den till höger är en Permaball från Pilot. Den senare är billig och därför använder jag den till de tuffaste ytorna för det gör inte lika mycket om man skulle kladda sönder den. De två andra är underbara både att skriva med och doodla och klottra och kludda osv. I all oändlighet.

 

Åter till jakten på den vita pennan.

Jag har haft i min ägo en vit Signopenna som inte fungerade så bra för mig, den var lite som Inkssenstials penna. Drog mest runt det skrivna eller slutade fungera. Men jag hade en likadan svart då, som var lika dålig. Men nu har jag köpt en igen. För att testa.

Pennorna heter ju lite olika och jag ”brukar” slänga sånt som inte fungerar och jag vet inte vad dem hette. Men de torkade igen på en gång och det har inte dessa svarta gjort. Så I keep my fingers crossed. Snart testardags 🙂

 

Okej en sista bild.

 

Min nyfunna vän Lillian har visat mig in i minialbumens förtrollade värld och jag har ett minialbum att skapa och så ”råkade” jag hitta ”några” papper som jag ”behövde” och lite andra saker…. bland annat den där pennan, den vita…

Som en lite rolig jämförelse jämförs pysselpaketet med en annan beställning på kläder… Katten får vara referens…

 

IMG_1018

 

Vänster kartong är alltså från Pysseltagen och den till höger kommer lastad med kläder. Jag har aldrig fått ett så stort pysselpaket förut. Och snart ska jag öppna det, jag har sparat mig heeeeeela dagen lång 😀

 

/SofiaH

2 tankar om “Pennor. Eller jakten på den perfekta vita pennan. Samt lite shopping…

 1. Hihi jag har också shoppat papper till tusen, sex paper pads på webben och fyra på Panduro (det var ju 50%…) Här ska det skapas album 😉 Har gjort ett i veckan och ska göra ett liiiitet påsalbum inatt 🙂

 2. Tack för att du lämnat ett spår i min blogg! Kul att du gillade mitt kort!
  På så sätt hittade jag ju också hit till dig – det var en trevlig bekantskap!!
  Nog har vi scrappare lite dille på både det ena och det andra – pennor, papper och annat smått och gott samlar vi i våra gömmor: ”Kan vara bra att ha!”
  Har kikat runt lite och njutit av ditt fina sommarminnesalbum med tillhörande låda. Jättebra idé att kunna samla sina minnen så! Det blir roligt för er, hela familjen, att ha sen när vinterstormar viner och åren går….
  Fina LOs har du också gjort!
  Hoppas vi ses igen!! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s